info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

Blog


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

Vanuit je centrum leven


Het leven brengt ons vreugde, maar soms ook pijnlijke momenten. Momenten die je uit het veld slaan. Momenten die je niet wilt hebben in je leven, maar die toch komen. Die je bij diepe pijn brengen, die je hele wereld op hun kop kunnen zetten.

Die pijn leeft in je pijnlichaam, zoals Eckhart Tolle het noemt, en steekt de kop op wanneer er iets in je leven getriggeerd wordt. Zoals bijvoorbeeld een relatiebreuk, een overlijden, ziekte afwijzing op je werk, etc. De huidige gebeurtenis is dus vaak niet de oorzaak van je pijn, maar is een trigger.
Je pijnlichaam, verbonden aan je ego schiet alle kanten op wanneer het uit de comfortzone wordt gehaald, wanneer veiligheid wordt weggenomen. 
Wanneer je voorbij je ego, je pijnlichaam gaat, helemaal terug naar je oneindige zelf, dan vind je innerlijke rust. Daar is alles zoals het is, niets hoeft anders te zijn. Je bent volledig in het nu, zonder gehechtheid aan zaken.

De kunst is natuurlijk hoe voorbij je ego te komen. Dat kan door meditatie, door yoga, door te bewegen, ieder heeft weer zijn eigen voorkeuren. Het kan ook werken door je bezig te houden met je overtuigingen met bijvoorbeeld de 4 vragen van Byron Katie. Je onderzoekt of je overtuigingen waar zijn, wat je doet als je die overtuiging gelooft en wie je bent zonder die overtuiging. Dat werkt ook heel verhelderend. 

Om meer in verbinding te komen met je oneindige zelf, je zielsessentie, zou je ook hier ook een SoulCollage® kaart voor kunnen maken. Een kaart die jouw centrum, jouw ziel verbeeldt. Door er vervolgens op te mediteren, te contempleren en erbij te pakken wanneer je moeilijk verbinding kunt maken met je ware zelf, verdiep je je verbinding met jouw ziel.

De kaart is dan een gids voor je in mooie en moeilijke tijden.


Vond je dit artikel interessant? Dan zul je ook mijn gratis ebook SoulCollage® inspiratie leuk vinden. Schrijf je hier rechts in en ontvang hem gratis!

Zou je dit artikel willen plaatsen in jouw blog, tijdschrift, of iets anders? Dan mag dat. Vermeld dan mijn naam en de website www.lucyschaaphok.nl


Gratis video

De eerste stap naar meer innerlijk leiderschap

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®