info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

Blog


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

SoulCollage® en tuinieren


Ik mag heel graag tuinieren en breng daarom ook veel tijd door in de tuin (wat veel wieden inhoudt). Het is net levend schilderen. Je plaatst planten bij elkaar, die hun eigen leven gaan leiden en daardoor een orkest van kleuren en geuren voortbrengen.
Tuinieren lijkt ook heel erg op het SoulCollage® proces; we hebben een orkest aan innerlijke delen die in ons leven. Innerlijke delen die het beter met de één dan met de ander kunnen vinden, net zoals bij planten. Delen die sommigen overwoekeren. Delen die door de slakken opgegeten worden (zou je kunnen vergelijken met externe factoren die sommige van onze innerlijke delen klein maken). Met SoulCollage® zijn we als het ware aan het tuinieren binnenin onszelf. Hier een beetje extra voeding, daar wat wieden en water geven, totdat er een harmonieus orkest van blije, innerlijke delen is ontstaan. Delen die dan de hoogste potentie van de zielsessentie leven.


Ik leef tegenwoordig een stuk trager dan ik eerder deed. Nog meer kan ik vanuit de rust mijn innerlijke delen observeren en mij verbinden met mijn hogere bewustzijn, waardoor ik gewoon bén, alle stemmen zijn even stil. Wanneer we onze innerlijke delen even tot rust kunnen brengen, is dat een groot goed. Vanuit de stilte en het pure bewustzijn kun je dan zaken heel helder zien.


Hoeveel rust en stilte geef jij jezelf? Vind je het moeilijk om stil in je hoofd te worden? Onderzoek dan eens welke stemmen, welke innerlijke persoonlijkheden er veel aan het woord zijn. Schrijf eens op wat ze zeggen, voelen, willen en denken. Door ze te horen en ze een plek te geven worden ze vaak vanzelf stiller. Maak een kaart over ze en vind hun kracht. Door jezelf op deze manier te leren kennen ontstaat er steeds meer innerlijke balans en innerlijke rust.

 

Photo by Pedro Kümmel

Photo by Pedro Kümmel 

Gratis video

Van onzekerheid naar succes
met je praktijk

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®