info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

Blog


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

Helden en inspiratiebronnen

 

Ken je het boek de reis van de held van Joseph Campbell? Hij heeft een groot gedeelte van zijn leven gewijd aan het onderzoeken van oude mythen, sprookjes en andere verhalen. In het boek beschrijft hij de stappen die genomen worden tijdens spirituele groei.

Één van de stappen houdt in dat je een mentor, een bondgenoot zoekt, iets waar Tijn Touber in zin boek een Verlicht leven ook over schrijft. Hij beschrijft in zijn boek hoe Neo, in de film the Matrix een mentor vindt. Iemand die een paar stappen verder is in de ontwikkeling en je kan helpen bi het zetten van die van jou. Ook haalt Tijn Gandalf aan die een rol als mentor speelt in de Ban van de ring.

Vaak hebben we meerdere mentoren in ons leven, mensen die ons inspireren, aan wie we ons spiegelen, die een voorbeeld en/of inspiratiebron zijn. Ga eens na wie jouw voorbeelden zijn, wie jou inspireren. Misschien zijn dit schrijvers, politici, acteurs, muzikanten, een yogaleraar. Maak eens een lijstje voor jezelf van deze mensen.

Wanneer je werkt met SoulCollage®, dan kun je je kaarten die je maakt indelen in vier groepen (naast de transpersoonlijke kaarten), één van deze vier groepen is de gemeenschapsgroep. De lijst die je net hebt gemaakt valt binnen deze groep. Mensen die van belang zijn in je leven. Je hoeft ze niet persoonlijk te kennen om ze in je gemeenschapsgroep te kunnen plaatsen. Je kunt van elke persoon die je net hebt opgeschreven een SoulCollage® kaart maken en deze vervolgens lezen. Je kunt op deze manier deze mensen dichterbij je trekken en als helpers op je pad je laten begeleiden.

Als je een kaart gemaakt hebt dan kun je deze delen in de SoulCollage® Facebookgroep 

Veel plezier!

 

 

Gratis video

Van onzekerheid naar succes
met je praktijk

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®