info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

Blog


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

Een Helperskaart

 

Het kan zijn dat je een kaart doelbewust of intuïtief hebt gemaakt die veel emoties bij je losmaakt. Een kaart die heftig is een misschien wel iets té. Wat je in zo'n geval kunt doen is een helperskaart maken. Een kaart die jou ondersteunt, die je draagt. Dit kan een kaart van een moederfiguur zijn, of eentje met een warne, zachte kant, vol zelfvertrouwen. Het kan ook een archetype zijn die je bijstaat, of een kaart die die het tegenovergestelde is van de heftige kaart.

Wanneer je een kaart hebt gemaakt die bijvoorbeeld raakt aan een trauma van mishandeling in het verleden, dan kun je een kaart maken over dat je beschermd, gedragen en liefdevol behandeld wordt. 

Wanneer je dan in de kaart stapt die heftig is en het wordt je teveel, dan kun je in de kaart van de helper stappen. Wanneer iets traumatisch voor ons is, dan verdwijnen we er vaak helemaal in, we zien dan niet meer al die andere delen in onszelf die er ook zijn. Dit deel neemt ons dan volledig over. De helperskaart helpt jou bij het uit dat deel stappen en in een ander deel te stappen dat ook een onderdeel van je is. Het helpt je bij het liefdevol blijven naar jezelf, het helpt je te zien, te dragen en te helen.aan een trauma van mishandeling in het verleden, dan kun je een kaart maken over dat je beschermd, gedragen en liefdevol behandeld wordt. 

Wanneer het té heftig blijft en je er in wegzinkt, zoek dan contact met een therapeut die ervaring heeft in het werken met beelden.

 

Vond je dit artikel interessant? Dan zul je ook mijn gratis ebook SoulCollage® inspiratie leuk vinden. Schrijf je hier rechts in en ontvang hem gratis!

Zou je dit artikel willen plaatsen in jouw blog, tijdschrift, of iets anders? Dan mag dat. Vermeld dan mijn naam en de website www.lucyschaaphok.nl

Gratis video

Van onzekerheid naar succes
met je praktijk

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®