info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

Blog


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

Eten en gegeten worden

 

Door duizenden jaren heen heeft ons brein zich ontwikkeld. Als mens hadden we in eerste instantie het primitieve brein en dachten in termen van prooi zijn, of prooi vinden, vechten of vluchten. We konden ons alleen maar bezighouden met fysieke en emotionele overleving. Er is overal dreiging en gevaar. Vanuit dit brein wordt helaas de wereld grotendeels geregeerd.

Maar we hebben een nieuw brein er bijgekregen: de neocrotex waarmee verbeelding en bewustzijn mogelijk is. Met dit brein kunnen we dimensies bereiken die voor onze zintuigen onbereikbaar zijn, door middel van ideeën over democratie, wetenschap, kunst en spiritualiteit.

We worden vaak nog overheerst door onze instinctieve hersenen. We leggen in onze jonge jaren zenuwbanen aan die bepalend zijn voor ons latere leven. Door dingen die we meemaken worden die zenuwbanen geactiveerd en reageren we vanuit de associaties die we ermee hebben.

De neocortex kan gebeurtenissen begrijpen en onze gevoelens erover veranderen. Wij kunnen iets ervaren en ervoor kiezen de ervaring niet te associëren met de vage emotie die ons opeens overvalt. We kunnen zeggen: "aha, nu doe ik het weer".

Een manier om onze zenuwcellen nieuwe netwerken te laten vormen is mediteren, een kalme zijnstoestand creëren waarin we het emotionele denken dat maar doorrateld kunnen observeren, er getuige van kunnen zijn. Een andere manier is te werken met SoulCollage®. Met deze methode stap je ook in de neocortex en stijg je boven het primitieve brein uit. Het helpt je bij het maken van nieuwe zenuwbanen en bij het maken van nieuwe keuzes. SoulCollage® is daarnaast een geweldig middel om jezelf te steunen in moeilijke processen en inzichten te krijgen in de programmering van je zenuwbanen in je jeugd. Door deze inzichten ben je weer een stap verder richting verandering van je associaties.

Emotionele gewoonten veranderen is niet eenvoudig. maar jij beschikt over het vermogen om jezelf te bevrijden.

Wil je SoulCollage® zelf eens ervaren? Kom dan langs voor een workshop of een retraite.

Meer lezen over je brein? Ik kan het boek van Alberto Villoldo - De sjamanistische weg van verlichting.

 

Vond je dit artikel interessant? Dan zul je ook mijn gratis ebook SoulCollage® inspiratie leuk vinden. Schrijf je hier rechts in en ontvang hem gratis!

Zou je dit artikel willen plaatsen in jouw blog, tijdschrift, of iets anders? Dan mag dat. Vermeld dan mijn naam en de website www.lucyschaaphok.nl

 

Gratis video

De eerste stap naar meer innerlijk leiderschap

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®