info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

Blog


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

dromen300p.jpgDurf te dromen in 5 stappen

 

Waar droom jij van? Hoe staat het met je focus? Wordt je geleefd?

Heel vaak worden we door alledag opgeslokt en komen we niet aan dromen toe. Het is daarom belangrijk dat we regelmatig tijd reserveren om te focussen op onze dromen. Ze te bedenken, bij te stellen, te kijken hoe het ermee staat.


In 5 stappen kun jij van je dromen werkelijkheid maken:

  1. Droom formuleren: waar droom jij van, los van of het mogelijk is, los van of je voldoende geld hebt, los van alles. Durf eens te kijken naar je diepste wensen en verlangens. Schrijf het op. Maak ze niet te klein, daag jezelf en je angsten uit.

  2. Elke ochtend wanneer je wakker wordt denk je aan je droom. Je visualiseert je droom alsof het al werkelijkheid is geworden en je in je eigen film rondloopt en voelt hoe het is om de droom verwezenlijkt te hebben. 

  3. Denk dan aan de dag die komen gaat. Welke dingen gebeuren er die je een stapje dichterbij je droom brengen? Wat doe je de gehele dag? Hoe voel je je? Ook al je dagelijkse bezigheden zie je tot in detail voor je.

  4. Vraag je jezelf af wat je kunt doen om die geweldige dag zo te beleven.

  5. Maak een SoulCollage® kaart van je droom, doe het ik-ben-degene-die proces met de kaart en vraag regelmatig (bijvoorbeeld elke dag) aan de kaart wat er nodig is om je droom te realiseren. Vanuit jouw innerlijke, diepe, wijze lagen ondersteun je jezelf op het mooie pad van realisatie. Onderzoek ook de schaduwkanten van je kaart. 
    Je kunt ook elke keer een andere SoulCollage® kaart er willekeurig bij trekken als ondersteuning en voor advies en inzichten. 

Geniet van de reis en onthecht je van het eindresultaat. Dit klinkt tegenstrijdig, maar hoe gehechter te bent aan het eindresultaat, hoe moeilijker het realiseren wordt.

Enjoy!

Lekker dromen in de zomer en vele SoulCollage® kaarten maken? Kom dan naar de SoulCollage® Retraite in augustus


Leestip over dromen: Durf te dromen - Alberto Villoldo

 

Vond je dit artikel interessant? Dan zul je ook mijn gratis ebook SoulCollage® inspiratie leuk vinden. Schrijf je hier rechts in en ontvang hem gratis!

Zou je dit artikel willen plaatsen in jouw blog, tijdschrift, of iets anders? Dan mag dat. Vermeld dan mijn naam en de website www.lucyschaaphok.nl

 

Gratis video

Van onzekerheid naar succes
met je praktijk

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®