info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

Blog


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

De extra mijl

 

boots300p.jpgHoe bereik je als coach of therapeut jouw klanten en zorg je ervoor dat ze graag klant bij jou zijn? Hoe zorg je dat mond-op-mondreclame veelvuldig gebeurt? Dat kun je bereiken door de extra mijl te lopen voor jouw klanten.

In het interessante boek Flow en de kunst van het zakendoen halen de auteurs veelvoudig het boek van Napoleon Hill aan. Napoleon Hill was een topverkoper en heeft een inspirerend boek geschreven over verkopen. Hij werkt volgens een aantal principes en een principe daarvan is De extra mijl gaan.


De extra mijl gaan 

Dit houdt in dat je extra dingen doet voor je klanten. Meer dan waarvoor je betaald wordt. Je biedt extra service, je geeft meer. Dit is een belangrijke weg naar succes en naar mond-op-mondreclame. Jouw klanten gaan jou promoten.

Je gaat de extra mijl als je aandacht besteed aan de kwaliteit van je service, de kwantiteit en je mentale houding.Je klanten gaan je op handen dragen en zullen met veel enthousiasme mensen naar jou doorverwijzen. 
 

Voorbeelden

Een voorbeeld van de meest succesvolle autoverkoper ter wereld (Joe Girard) was dat hij geen auto's verkocht, maar Joe Girard. Zijn kopers stuurden weer klanten naar hem door omdat hij veel aandacht besteedde aan relaties met zijn klanten. Hij stuurde op een gegeven moment meer dan 200.000 wenskaarten per jaar aan zijn klanten. Zijn klanten vertrouwden hem en kochten graag hun auto bij hem.

Ik heb een makelaar gehad in Delft Lagendijk Vastgoed  die anders was dan andere makelaars; persoonlijker, geinteresseerd. Hij viel me op bij bij het zoeken naar een nieuw huis. We namen hem in de arm. Toen wij ons volgende huis gingen zoeken in Friesland ging hij met mij op pad. Voor niets reed hij met mij vanuit Delft naar Leeuwarden en huizen te bekijken. Wij hebben met veel plezier hem als makelaar gehad en later ook alle verzkeringen en hypotheken aan hem toevertrouwd.

Mijn garage, Garage Emmakade gaat ook de extra mijl. Het is niet de goedkoopste garage, maar hij staat altijd klaar als er iets is, doet geen onnodige dingen en is vakbekwaam.
Hij had laatst mijn auto gewassen na de grote beurt, waar ik ontzettend blij mee was! Ik hikte er zelf al een tijd tegenaan vanwege plekken die in de wasstraat niet schoon werden. Dat was een leuk cadeau en een leuke verrassing.

Ik stuur zelf altijd een kaart met een persoonlijke boodschap naar klanten die een bestelling via de post bij mij doen. De reacties zijn vaak enthousiast en positief.

Het kost misschien extra tijd allemaal en op de korte termijn lijkt dat niet slim. Maar voor de lange termijn en het bouwen van een relatie met je klanten is het zeker aan te raden!

Wat kun jij doen om je klanten de extra mijl te geven?

 

Vond je dit artikel interessant? Dan zul je ook mijn gratis ebook SoulCollage® inspiratie leuk vinden. Schrijf je hier rechts in en ontvang hem gratis!

Zou je dit artikel willen plaatsen in jouw blog, tijdschrift, of iets anders? Dan mag dat. Vermeld dan mijn naam en de website www.lucyschaaphok.nl

 

 

Gratis video

De eerste stap naar meer innerlijk leiderschap

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®