info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

Blog


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

Bevrijd jezelf

 

Ons hele leven lang krijgen we mee hoe we moeten zijn, hoe we er uit moeten zien, hoe suscces er uit ziet, hoe je je moet gedragen en dat houdt ons weg bij onze authenticiteit. Dit is doorgegeven van generatie op generatie omdat we niet mochten zijn zoals we zijn, dat was een zonde.

Diep van binnen willen we gezien worden en we denken dat dat gebeurt als we voldoen aan het plaatje wat anderen, maar ook onbewust we onszelf opleggen. Onbewust omdat we stemmen van onze ouders, leeftijdsgenoten internaliseren. We maken ze tot onze eigen stemmen, onderdelen van onze innerlijke persoonlijkheden.

Deze stemmen houden ons weg van onze authenticiteit, bij onze wilde vrouw (of man) die we zijn. We zijn keer op keer gepolijst, thuis, op school, door de maatschappij, door onze leeftijdsgenoten. De wildheid is er vanaf. En natuurlijk is het nodig om te leren functioneren in een maatschappij, je te kunnen afstemmen op de ander, maar hoe ver mag dit gaan?

Het voordeel van ouder worden kan zijn is dat je minder geeft om uiterlijk, om status. Door ervaringen die je in je leven hebt gehad ,weet je dat het daar niet om draait. Materie is handig, maar brengt geen geluk. Wat brengt dan wel geluk? In mijn ogen is dat authentiek zijn, helemaal jezelf. Accepteren van alles wat in je is, inclusief de schaduw die in je is. Het accepteren van de wilde stukken in jezelf die misschien niet aangepast zijn, het accepteren van emoties, van verlangens, alles mag er zijn. Het is belangrijk om licht op al deze zaken te schijnen, zodat je steeds meer facetten van jezelf laat zien, leeft. Ruwe facetten, gepolijste facetten, die met elkaar in balans zijn, die een eenheid vormen. Die elkaar versterken.

Wanneer je steeds minder moet van jezelf, wanneer je steeds minder schaduw onderdrukt in jezelf, komt er energie vrij. Vitaliteit, verlangen, genot, op diepe niveaus.

Voldoe jij aan het plaatje van wie je zou moeten zijn volgens je opvoeding en de maatschappij? Of mag je ruwe, wilde zelf er ook nog zijn, inclusief je schaduwstukken?
Het kost zoveel energie om schaduwstukken weg te drukken en te voldoen aan iets wat je niet bent.
SoulCollage® helpt mij bij het licht laten schijnen op al deze stukken en en ze in balans te brengen. Minder moeten, meer energie die vrij komt. Herken je dit? Of loop je hier tegenaan?


Gratis video

Van onzekerheid naar succes
met je praktijk

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®