info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

Blog


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

Balans in je innerlijke delen


SoulCollage® is uniek door het werken met 1 aspect, 1 energie per kaart. Dit zorgt ervoor dat het heel helder en gemakkelijk te hanteren is en dat je niet omkomt in allerlei verschillende energieeën.
Wij hebben vele verschillende aspecten, vele innerlijke persoonlijkheden en archetypen in ons, die allemaal een potentie tot schaduw hebben. Dit houdt in dat er iets teveel of te weinig aanwezig is.
Het is heel gewoon dat er verschillende aspecten uit balans zijn, zou dit niet zo zijn, dan zou er geen beweging meer zijn. Maar wanneer er teveel uit balans is, dan kunnen we niet meer goed functioneren. Dan kan onze ziel zich niet meer goed tot uitdrukking brengen. Maar door met SoulCollage® te werken, kun je door kaarten te maken voor elk aspect en door het proces te doen, weer balans aanbrengen. Dit doe je door licht te schijnen op de schaduwstukken van je aspecten. Wanneer je iets in de schaduw houdt en er niet mee werkt, zal het op een onbewust niveau een dubbel zo sterke uitwerking op je hebben. Wanneer dit stuk getriggerd wordt, breekt het ineeens uit de schaduw en neemt het je over zonder dat je daar zelf invloed op hebt. Wanneer je licht op de schaduw schijnt, mag het er zijn en zul je de kracht van dat stuk ook erkennen. Het zal dan geen ongecontroleerde invloed meer op je hebben, maar je helpen in je leven. Elk schaduwstuk heeft ook zijn kracht. Kijk maar eens naar agressie: wanneer je dit onderdrukt, ontplof je op bepaalde momenten wanneer het onbewust getriggerd wordt. Maar agressie zal, wanneer het meer in balans wordt gebracht, je ook kunnen beschermen op momenten dat het echt nodig is.

Je kunt zelfs een aparte kaart maken over een schaduwstuk van jezelf om ermee te werken.

 

 

Vond je dit artikel interessant? Dan zul je ook mijn gratis ebook SoulCollage® inspiratie leuk vinden. Schrijf je hier rechts in en ontvang hem gratis!

Zou je dit artikel willen plaatsen in jouw blog, tijdschrift, of iets anders? Dan mag dat. Vermeld dan mijn naam en de website www.lucyschaaphok.nl

 

Gratis video

Van onzekerheid naar succes
met je praktijk

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®