info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

Blog


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

7 stappen voor meer vrijheid in je leven

 

Ik geniet ervan wanneer ik mijn leven vanuit flow vorm kan geven. De balans tussen werk en ontspanning, tussen contact met anderen en alleen zijn. Ik ben steeds minder gaan "moeten" van mijzelf en dat biedt al zoveel ruimte!

Heb jij het gevoel dat je vastzit? Dat je jezelf tegenhoudt in je talenten, in wie je bent? Moet je teveel van jezelf en leef je niet het leven wat je graag wilt? Wellicht kunnen deze 7 stappen je verder op weg helpen.

Stap 1

De eerste stap is te gaan dromen, op deze manier kom je steeds dichterbij te weten wat wilt. Bij deze stap hoef je je geen zorgen te maken over de praktische zaken, of het wel mogelijk is en wat anderen zullen zeggen. Jij mag dromen wat je wilt, onbeperkt, zonder dat je denkt aan geld, tijd, verplichtingen. Laat jezelf helemaal gaan. Maak er beelden van in je hoofd, maak er een SoulCollage® kaart over. Neem je tijd. Door aandacht te besteden aan wat je graag zou willen, stuur je met je energie die kant op, zonder dat je er fysiek iets aan doet. Hoe meer je droomt, hoe meer het universum mee zal gaan werken, die kan niks met wat je allemaal niet wilt, want ook waar e weerstand op hebt en daar aandacht op hebt, creëer je meer.

Stap 2

Nu je zo gedroomd hebt wordt het waarschijnlijk steeds meer helder wat je wilt en ook nu hoef je je niet bezig te houden met of het wel haalbaar is. Maak een zo kort mogelijke zin waarin je je droom formuleert. Je formuleert dit in het heden, alsof het er al is. Bijvoorbeeld; ik woon op een magische plek waar ik mensen help om meer in het nu te leven, of ik reis de hele wereld rond en verdien mijn geld tijdens deze reis moeiteloos. Het mag van alles zijn. Hoe concreter jij wat je wilt maakt, hoe gemakkelijker je het naar je toetrekt. Schrijf het op en zeg het hardop. Het mooiste en het krachtigste is als je dit samen met iemand doet.

Stap 3

Wees je je bewust van de beren op de weg die omhoog komen wanneer je de zin hardop zegt. Meestal komen deze snel omhoog. Gedachten als; wie denk je dat je bent, dit gaat toch niet lukken, ik zou niet weten hoe dit zou moeten, etcetera. Het is belangrijk dat je je bewust bent van deze beren, stop ze niet weg. Hoe meer je ze wegstopt, hoe harder ze zullen proberen je te saboteren. Maar, let op, ga er niet in mee. Zie dat het een gedachte is en weet dat ze niet waar zijn. Verwelkom ze en laat ze dan als een wolk weer verder glijden. 

Stap 4

Besteed meer tijd aan je affirmatie, dan aan de beren op de weg. De meeste mensen maken de fout om de meeste tijd en energie in de beren te stoppen. Dit is dan ook wat je zult creëren. Leer om te switchen tussenbeide en je snel weer op de affirmatie te richten.

Stap 5

Laat het los. Wanneer je voelt dat je vaak genoeg de affirmatie hebt gezegd en de beren op de weg steeds minder voeten aan de grond krijgen, dan laat je het los. Ga niet krampachtig je vasthouden aan de affirmatie. Laat het universum nu het werk doen.

Stap 6

Let op signalen. Vaak krijg je na het werken met je affirmatie signalen die je erbij zullen helpen om te creëren wat je graag wilt. Sta dus open. 

 Stap 7

Wat heb jij nodig om open te kunnen staan? Meditatie? Tijd en ruimte voor jezelf? Iets creatiefs? Je kunt altijd 5 minuten inplannen op een dag dat je dit soort dingen doet. Lukt dit niet? Kijk dan eens naar de beren op die weg. Zet kleine stapjes en bestudeer je gedachten wanneer ze je blokkeren. Breng jezelf terug naar gedachten die helpend zin.

 

Het is mogelijk wat jij creëren in je leven als dat bij jouw pad hoort.

 

Kom je er zelf niet uit? Vraag dan een gratis sessie aan om te zien of je erbij kan ondersteunen.

 

Gratis video

Van onzekerheid naar succes
met je praktijk

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®