info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

Blog


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

Wat als je diep duiken wat té spannend vindt

Turtle__Ray_ProductionsGIG08423.JPG


Ik ben er even tussenuit geweest, heerlijk naar de zon op Curaçao. Zo fijn om naar de zon te gaan en even vitamientjes opdoen.

Ik heb voor het eerst in mijn leven gedoken en ik moet zeggen, ik vond het spannender dan ik dacht.
Ademen via je mond en uit via je neus, dat ben ik niet gewend.

We moesten op de bodem van een zwembad gaan zitten met de duikfles en de hele uitrusting en mijn verstand zei op een gegeven moment dat ik weer naar boven wilde. Het is niet natuurlijk om zo lang in het water te blijven zei het tegen mij.

Een deel van mij wilde eigenlijk niet meer verder. Het vond het te spannend. Een ander deel van mij zei dat het wel goed kwam en dat we altijd zo naar boven kunnen gaan, zoveel kan er niet misgaan.

Ik had met mezelf afgesproken dat ik kleine stapjes mocht zetten en als het niet ging, dat ik alleen maar naar de oppervlakte hoefde te gaan en de hulp inroepen van mijn instructeur.

Na het zwembad mochten we overladen met de duikfles en lood de zee inlopen. Poeh zeg, wat een gewicht! In de zee lieten we de lucht uit ons hesje lopen en we zakten naar beneden. Maar ik niet ver, omdat ik niet zwaar genoeg was. Ik kreeg nog meer lood.

In het zwembad waren we al gewend geraakt aan het ademen via de duikfles, in de zee ging dat ook allemaal automatisch. Ik vergat alles toen we onder water waren, wat een prachtige wereld was het! Ik genoot enorm en vergat al mijn zorgen.

Wanneer je de diepte ingaat in jezelf door met het SoulCollage® proces, dan kan dat ook spannend zijn. Je vraagt je misschien af je het wel aankunt. Of je niet verzuipt in die beerput die je het liefste dicht wilt houden. Of je nog wel weer boven komt.

Maar net als bij het duiken kun je net zo diep gaan als je wilt en met jezelf afspreken dat als het te heftig wordt, je zo weer naar boven kunt gaan. Je hoeft niks en je bepaalt zelf.

Door het volgen van een workshop heb je ook nog eens een ervaren facilitator die je helpt bij je proces. Die je bij de hand kan nemen wanneer het te pittig voor je wordt. Je bent niet alleen.

Met SoulCollage® hoeft niets, jij hebt de regie over je eigen proces. Je hoeft niet dieper te gaan dan je zelf wilt.

Wanneer je eenmaal beneden bent, dan ontdek je dat je innerlijke wereld ook vol pracht en praal is. Elk deel in je draagt een stukje goud voor jou. Soms moet je even je duikbril ontdoen van water om weer goed te kunnen zien, of wat lucht in je duikpak doen, het weer even wat lichter maken voor jezelf, zodat je weer wat meer naar de oppervlakte gaat.

Maar daar in die diepte vind jou ware zelf, jouw parels, je innerlijke kracht, je liefde voor jezelf, jouw authenticiteit. Als je dat gevonden hebt, dan kun je je leven vormgeven vanuit flow en je licht schijnen op de wereld.

En er zijn al zoveel mensen verslaafd aan SoulCollage®, zo leuk is het!

Wil je ook meer leren over deze methode?

Volg dan de online SoulCollage® workshop en zet de eerste stap

Gratis video

Van onzekerheid naar succes
met je praktijk

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je aan >


Gratis innerlijk leiderschapsscan voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met de regie in je leven? Wat houdt je tegen? Wat zijn je dromen? Wat heb je nodig om ze te verwezenlijken? Vind antwoorden in deze scan.

Maak kans op dit gesprek en meld je aan 

Meld je aan >

Direct aan de slag met SoulCollage®?

jess-watters-676630-unsplash.jpg

Bestel dan de online workshop

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®