info@lucyschaaphok.nl   @lucyschaaphok   +31 (0)6 42 54 69 69

SoulCollage®

Wil je weten waarom mensen zo geraakt worden door deze methode? 

Meer info >


"Ik heb erg genoten van de SoulCollage® dag en het heeft me veel inspiratie gegeven. Wat een krachtig instrument. Met een aantal klanten ben ik er al aan mee aan de slag."
- Joanke Sierksma, Essentie Coaching

24 - 27 maart 2018 SoulCollage® Facilitatortraining in België

 

Deelnemers maken kaarten, delen kaarten en gebruiken hun eigen processen als leervoorbeelden voor de groep bij het leren van hoe het geven van een SoulCollage® workshop werkt.
Ze leren hoe "readings" te doen waarmee we onze intuitie gebruiken om onze zelfkennis te verdiepen. We leren creatieve methodes en hoe het proces aagepast kan worden aan verschillende soorten groepen.  


Waarom worden mensen Facilitators?

Mensen worden om veel verschillende redenen aangetrokken tot de SoulCollage® training. Er zullen nog veel meer redenen zijn, maar hier een aantal daarvan:

 1. niet-kunstenaars worstelen met hun verlangen naar het uiten van hun creativiteit en waarderen dat er geen goede of foute manier bij SoulCollage®; het proces is eenvoudig , leuk en diepgaand. Iedereen die een schaar en lijm kan gebruiken kan prachtige kaarten maken en deze delen met anderen.

 2. Therapeuten, counselers, verpleegsters en andere professionals die mensen helpen vinden een creatieve manier om te werken met hun clienten. Dit gaat verder dan woorden en concepten, een manier die een directe ervaring biedt om toegang te krijgen tot intuitie, inzichten en transformatie.

 3. Healers en mensen die een methode om te helen zoeken zien in SoulCollage® een zachte maar diepe zelfzorg methode die hun innerlijke leiding onthult. Dit doen ze door het onderzoeken van en het "worden"van de afbeeldingen door het gebruik van de kaarten met een SoulCollage®reading.

 4. Kunstenaars die geïnteresseerd zijn in het aanbrengen van een nieuwe dimensie in hun kunst vinden een spiritueel proces dat ze kunnen delen met anderen. Het is een creatieve drempel naar verrassende onthullingen, groter zelfbegrip en de verrijkende acceptatie van het licht en de schaduw die een rol spelen in ons leven.

 5. Iedereen die waarde hecht aan opbouwende, lerende gemeenschappen gebaseerd op wederzijds respect, ondersteuning en commitment om te zorgen voor zichzelf en anderen, voelen zich vaak aangetrokken tot het leren en delen van SoulCollage®.

 6. Individuen die spirituele vernieuwing en een creatieve manier zoeken om toegang te krijgen tot hun diepere leiding en wijsheid.


Voorbereidingen en vereisten

Bereid je voor op de training door:

 • het lezen van Seena's boek SoulCollage® Evolving, hier te bestellen
 • het luisteren van Seena's 2 cd's: introductie in SoulCollage® en Het faciliteren in groepen, verkrijgbaar als mp3 bij cdbaby.com. In het Engels zijn ze ook verkrigbaar op cd, deze kun je van tevoren bij mij bestellen en laat ik ze uit de USA komen.
 • Het lezen en jezelf bekendmaken van de principes van SoulCollage® (op soulcollage.com te vinden)
 • het maken van een aantal kaarten uit elke groep voor je eigen verzameling (dit is belangrijk zodat je ervaring kunt opdoen met het maken van kaarten voordat je het leert aan anderen)
 • Het volgens van een workshop bij Lucy Schaaphok of één van de andere Facilitators, waarin de SoulCollage® groepen en transpersoonlijke kaarten worden uitgelegd. In uiterste gevallen kan de online introductieworkshop gevolgd worden.

We vragen ook aan de deelnemers om alle SoulCollage® kaarten mee te brengen naar het weekend.

Om een certificaat van afronding te ontvangen moet je ALLE sessies van deze training bijgewoond hebben.

Deelnemers die de SoulCollage® training voltooien ontvangen een certificaat van afronding en mogen het SoulCollage® trademark gebruiken bij het doen van individueel- of groepswerk volgende de principes van SoulCollage®. Dus SoulCollage® traint Facilitators in plaats van certificering.


Wat de Facilitator training beslaat

Lucy Schaaphok maakt tijdens het weekend gebruik van haar uitgebreide ervaring van het faciliteren van SoulCollage® in groepen tijdens de afgelopen 6 jaren. De training is inclusief:

 • hoe het maken van een SoulCollage® kaart te faciliteren, inclusief manieren om eigenwaarde te ondersteunen en competitie en zelfkritiek te vermijden
 • hoe een therapeutische structuur uitgevoerd kan worden die zelfontdekking beschermt en aanmoedigt
 • manieren om het proces aan te passen aan verschillende individuele issues en verschillende groepen
 • discussie over hoe internet te gebruiken om het SoulCollage® proces te gebruiken en aan te moedigen , inclusief contact met de SoulCollage®facilitator list serve, de facilitator's news letter "Neterletter" an verwijzingen op de website voor getrainde SoulCollage® Facilitators
 • hulp bij het bedenken van een plan om SoulCollage® te geven, passend bij je eigen passies, intenties en competenties
 • ethische valkuilen en uitdagingen die kunnen ontstaan wanneer je met individuen en groepen werkt tijdens gebruikmaking van spirituele en persoonlijke afbeeldingen van SoulCollage®

 

Jouw investering

€775,- bij aanmelding en betaling voor 24 januari 2018, daarna is de prijs €875,-
Bij aanmelding graag de aanbetaling van €150,- voldoen, dat is hier mogelijk 


Minimaal aantal deelnemers: 6

Het is ook mogelijk om in 3 termijnen te betalen. Hiervoor wordt €25,- extra berekend.

Herhaling voor facilitators: 50% korting

The training is inclusief:

 • alle trainingsessies, de eerste dag beginnen om 11.00 uur, de laatste dag eindigend om 17.00 uur (de andere dagen beginnen om 9.00 uur en eindigen om 18.00 uur)
 • alle materialen inclusief blanco kaarten en overvloed aan afbeeldingen
 • een jaar lidmaatschap van de internationale SoulCollage® Facilitator Circle
 • thee, koffie, wat lekkers

De training is exclusief:
 • maaltijden en drinken. We eten in de middag warm en in de avond is er soep, salade en brood
 • overnachtingen
 
Arrangement voor de 4 dagen incl eten, drinken en overnachting:
 
€275,-, gebaseerd op een tweepersoonskamer. Er wordt een toeslag gerekend voor een éénpersoonskamer van €60,-. Er zijn een beperkt aantal éénpersoonskamers, wacht dus niet te lang met de aanmelding en betaling. Na volledige betaling is je kamerwens definitief.

Bij deelname aan de workshopdag en de training en gebruik van volpension ontvang je €20,- korting.

Extra kosten bij verblijf en diner na de workshop op 23 maart (optioneel):

Avondmaaltijd: €12,-
Overnachting: €35,- (tweepersoonskamer) €55,- bij éénpersoonskamer.
 
 
Wanneer je niet wilt blijven overnachten, dan betaal je voor de lunch, diner en onbeperkt drinken voor de 4 dagen €198,-

Voor het groepsproces is het belangrijk dat je deelneemt aan de lunch en het diner. Daarom stellen we dit verplicht.
 
 


Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering vóór 24 januari 2018 wordt het volledige bedrag minus €50,- annuleringskosten teruggestort. Wanneer het aanbetalingsbedrag nog niet is voldaan bij annulering, wordt er een factuur gestuurd voor de annuleringskosten.

Je kunt niet meer annuleren na 24 januari 2018 . Er wordt ook geen geld teruggegeven wanneer je niet aanwezig bent tijdens de training, of wanneer je eerder weg moet. Je kunt wel iemand voor jou in de plaats laten komen biij het begin van de training, als deze de goede voorbereidingen getroffen heeft. 
Het is mogelijk bij uitzondering een deel van het trainingsgeld te verplaatsen naar een volgende training die door Lucy Schaaphok wordt gegeven(binnen 12 maanden).

 

Locatie

De training wordt gegeven in Konigsteen in Kapelle op-den Bos in België. Een prachtig kasteel/hoeve. Vanaf de trein is het nog 2 km lopen en vanaf de bus 1 km. Mocht dit problemen opleveren, dan kunnen we afstemmen over ophalen. We vragen dan wel om trein of bustijden aan andere reizigers aan te passen.

 

Volg de extra workshop SoulCollage® voorafgaand aan de training in Koningsteen

 

Ervaringen van deelnemers

 

Meld je hier aan en maak je aanmelding compleet door de aanbetaling hier te doen
Lees eerst goed de annuleringsvoorwaarden in de tekst hierboven!

 


 Ja
 

Gratis e-book SoulCollage® inspiratie 

Schrijf je nu in voor het ezine SoulCollage® inspiratie en ontvang het ebook "SoulCollage® inspiratie" gratis.

SoulCollage.HighRes_logo2_110p.jpg

 

Meld je nu aan >


Gratis inzichtensessie voor coaches en therapeuten


key90p.jpgWaar sta jij met je bedrijf?
Waar wil je heen? Wil je weten wat daarvoor nodig is? Wil je inzichten in jouw kracht en mogelijkheden, vanuit diepere lagen van jouzelf? 

 

Maak kans op een gratis sessie t.w.v. €75,-

Meld je aan >

"SoulCollage® is een manier om onszelf te accepteren en onze plek in de wereld te begrijpen. SoulCollage® is een proces dat ons uitnodigt om alle delen van onszelf te ontdekken en te verwelkomen. We openen onszelf om balans in onze wereld te creëren."
- Seena Frost - grondlegger SoulCollage®